Wedstrijdvormen Jeugd

Wijziging wedstrijdvormen pupillen voetbal

Met ingang van seizoen 2017-2018 voert de KNVB gefaseerd een aantal grote wijzigingen door in de opzet van de wedstrijdvormen van het pupillen voetbal. Het doel is het vergrote van de ontwikkelingsmogelijkheden en spelvreugde bij de spelertjes. Velden worden kleiner, overgang naar groot veld gebeurt later en de rol van scheidsrechter, leiders en ouders verandert.

JO7 ( Onder 7 jaar)
Voor de mini's verandert er niks in de spelvorm, wel zullen uitslagen en standen niet meer gepubliceerd worden, zodat de focus op het spel ligt en niet de uitslag. Er zullen dus ook geen kampioenen meer te kronen zijn in deze leeftijdscategorie. Maar in feite is elk team kampioen toch !?

J09 (Onder 9
jaar)
Met ingang van seizoen 2017-2018 gaat er voor deze leeftijdscategorie veel veranderen. Ze gaan van een half- naar een kwartveld, en gaan spelen met 6 tegen 6 in plaats van 7 tegen 7. Dit zou moeten leiden tot meer balcontact en dus plezier ! Leiders, scheidsrechters en ouders gaan meer op de achtergrond fungeren, zodat de spelertjes lekker kunnen ballen zonder allerlei opdrachten en aansturing.
Klik hier voor de voornaamste wijzigingen.

JO11 (onder 11 jaar)
Met ingang van seizoen 2018-2019 wordt voor JO11 een nieuwe wedstrijdvorm ingevoerd. Het halve veld waarop normaal werd gespeeld wordt smaller gemaak. In plaats van 7 tegen 7 wordt er 8 tegen 8 gespeeld. In plaats van ingooien mag de bal ingepassed of gedribbeld worden, dit geldt ook voor de corners. Klik hier voor uitgebreide info.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!